Zwangerschap en bevalling

Borstvoedingscursus

Is het echt nodig om een voorbereidende borstvoedingscursus te volgen? Of kan ik er op vertrouwen dat de kraamverzorgende weet wat er moet gebeuren en dat mijn lijf dat gewoon kan?

Lees verder

Voedingsbeha

Een voedingsbeha, heb je die echt nodig?

Lees verder

Colostrum afkolven tijdens de zwangerschap

Het afkolven van colostrum tijdens de zwangerschap kan zinvol zijn voor specifieke doelgroepen. Omdat voor hen het risico op bijvoeden van de baby na de geboorte iets groter is, kan een voorraadje colostrum voorkomen dat de baby kunstvoeding krijgt.

Lees verder

Borstvoeding geven tijdens de zwangerschap

Als je zwanger wordt terwijl je nog borstvoeding geeft sta je voor de keuze: blijf ik voeden of niet?

Lees verder

Slappe borsten

Ik ben zwanger en wil graag borstvoeding gaan geven. Worden je borsten slap door het geven van borstvoeding en gaan ze hangen? Zo ja, is dat te voorkomen?

Lees verder

Bekkenpijn

Sommige vrouwen krijgen tijdens of na hun zwangerschap bekkenpijn. Er zijn geen aanwijzingen dat geven van borstvoeding het herstel van bekkeninstabiliteit na de bevalling negatief beïnvloeden.

Lees verder

Pijnbestrijding bij bevalling

Pijnbestrijding bij de bevalling kan tot complicaties leiden bij het geven van borstvoeding. Zowel door aanstaande ouders als zorgverleners wordt weinig stilgestaan bij de mogelijke complicaties voor de borstvoeding.

Lees verder

Ingrepen bij de bevalling

Problemen met het geven van borstvoeding komen vaker voor na een ingreep bij de bevalling zoals een keizersnede, ruggenprik, ingeleide bevalling (met infuus) en toepassing van kunstgrepen zoals inknippen en een vacuüm- en/of tangverlossing.

Lees verder

Keizersnede

Na een keizersnede helpt borstvoeding bij het genezingsproces van je baarmoeder. Ook wordt de binding met je kind vergemakkelijkt. Als je baby door pijnstilling suf is, hoe breng je borstvoeding op gang?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.