Groeicurven en groei baby

Groei is belangrijk

Het wegen en meten van je baby lijkt een ontzettend belangrijke zaak. Bij ieder bezoek aan het consultatiebureau is het weer met spanning afwachten. Hoe is de groei van mijn kindje? In dit artikel meer over wat is goede groei eigenlijk is en hoe wordt dat bepaald.

Lees verder

Luiers: wat erin gaat, komt er ook uit

Als je wilt weten of een baby voldoende drinkt en het goed maakt, kijk je al snel naar de inhoud van de luier. Hier lees je over de hoeveelheid natte luiers, de frequentie en consistentie van de ontlasting en de werking van blaas en darmen.

Lees verder

Groei van de pasgeboren baby

Baby's kunnen na hun geboorte wat afvallen. Het terugkomen op hun geboortegewicht is niet alleen een kwestie van het soort voeding. Maar ook de manier waarop een baby wordt gevoed, is van belang.

Lees verder

Groeicurven 0-2 jaar volgens WHO

Groeicurven zijn een handig middel om na te gaan of je baby voldoende melk drinkt. De groei maakt deel uit van de algemene ontwikkeling van je baby.

Lees verder

Groei - te hard

Mijn zoontje is 3 maanden. Ik geef hem alleen borstvoeding. Hij groeit een pond per week. Is dat teveel en moet ik hem minder voeden?

Lees verder

Borstvoeding en de preventie van overgewicht

Onderzoek heeft aangetoond dat een te grote gewichtstoename in de eerste twee levensjaren het risico op overgewicht en diabetes type 2 op latere leeftijd verhoogt. Zorgverleners zijn daarom vaak verontrust als een baby buitengewoon veel aankomt. Deze bezorgdheid kan negatieve gevolgen hebben voor de borstvoeding, terwijl borstvoeding juist het risico op overgewicht vermindert.

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.