Afkolven en bewaren

Afkolven en werken, hoe laat je het werken?

Hoe combineer je afkolven en werken, hoe vaak kolven, voorraadje opbouwen, voedrecht, oefenen fles, en meer

Lees verder

Afkolven, welk kolfapparaat heb ik nodig?

Veel moeders kolven hun melk af. Er zijn verschillende kolfapparaten op de markt, die meer of minder geschikt zijn voor verschillende situaties. Welke kolf het beste past bij jouw situatie en waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een kolf lees je in dit artikel.

Lees verder

Afkolven met de hand, hoe doe je dat?

In principe heb je geen kolf nodig moedermelk af te kolven. Je kunt dit zelf ook met de hand doen. In dit artikel bespreken we hoe je dat kunt doen.

Lees verder

Je melk laten toeschieten als je gaat afkolven of voeden

Dit artikel geeft nuttige tips om het toeschieten van de melk tijdens het voeden of afkolven te bevorderen. Borstmassage, warmte en ontspanning kunnen helpen.

Lees verder

Colostrum afkolven tijdens de zwangerschap

Het afkolven van colostrum tijdens de zwangerschap kan zinvol zijn voor specifieke doelgroepen. Omdat voor hen het risico op bijvoeden van de baby na de geboorte iets groter is, kan een voorraadje colostrum voorkomen dat de baby kunstvoeding krijgt.

Lees verder

Bewaren van moedermelk

In dit artikel kun je lezen over de bewaartijden van afgekolfde moedermelk in verschillende situaties.

Lees verder

Opwarmen van moedermelk

Hoe warm je moedermelk weer op?

Lees verder

Pasteuriseren van moedermelk

Moedermelk pasteuriseren kan zinvol zijn als je spruw hebt en je jouw moedermelk toch wilt bewaren voor later gebruik of als de melk zepig ruikt na het koelen en/of invriezen en je baby het daarom niet wil drinken.

Lees verder

Hoeveel melk in een fles?

Hoeveel afgekolfde moedermelk kun je per flesje ongeveer geven? Dit artikel geeft een richtlijn die je kunt gebruiken om in te schatten hoeveel melk je baby ongeveer zal willen drinken.

Lees verder

Voeden met een fles

De afgekolfde melk kan op verschillende manieren aan de baby gegeven worden. Vaak wordt een fles gebruikt. Drinken uit een fles vereist een andere techniek dan drinken aan de borst en moet door de baby worden geleerd.

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.